Ontwerp

Voordelen ontwerp

Uit jarenlange ervaring kunnen wij stellen dat een goed ontwerp de basis is voor een succesvol bouwproces. Met name het uitwerken van een bouwplan in 3D kan je voordelen bieden:

1. tijdsbesparing

Een ontwerp laten maken voor je verbouwing is een hele goede investering. Een goed ontwerp- en werkvoorbereiding zijn doorslaggevend voor een goed eindresultaat. Stel je voor dat je op de eerste bouwdag wordt overdonderd met vragen waar de aansluitingen gemaakt en hoe hoog de kozijnen geplaatst moeten worden. Als wij een goed uitgewerkte bouwtekening in handen hebben, vallen wij onze klanten niet lastig met vragen die in de voorbereiding al gesteld konden worden. Dit kan je een aanzienlijke tijds- en energiebesparing opleveren.

2. stressbesparing

Bouwen is duurzaam investeren in je woning of bedrijfspand. Een goed ontwerp kan b.v. kozijnmaten en overstekken tot in detail en verhouding weergeven. Met name de aanschaf van kozijnen zijn kostbaar; zonde als het voor jouw op maat gemaakte materialen niet overeenkomen met je specifieke wensen. Dat alles naar jouw verwachting word uitgevoerd zal je veel stress besparen tijdens de bouw. Wij noemen dit ontzorgen…

3. kostenbesparing

Kies je ervoor geen plan te maken? Dan kom je er tijdens je verbouwing achter dat de indeling die jij voor ogen hebt helemaal niet kán. Er is door partijen al zoveel werk verzet en je bouwbudget is inmiddels flink geslonken. Een goed uitgewerkt bouwplan wordt constructief uitgewerkt voor onze calculaties en offerte’s, zodat we een goede inschatting kunnen maken van de te besteedde materialen en werkzaamheden. Bij een nauwkeurig ontwerp mag je immers een dito offerte op maat verlangen. Know-how en vakbekwaamheid zijn helaas synoniem van goedkoop bouwen, maar geven u wel de zekerheid dat u niet voor vervelende dilemma’s en extra kosten komt te staan tijdens een bouwproces.

4. droomverbouwing

Helaas is het niet mogelijk gedachten te lezen. Als jij uitlegt hoe je je verbouwing in gedachten hebt, zou de aannemer dat anders kunnen interpreteren. Met alle gevolgen van dien. Maar ook je partner weet vaak niet goed wat je nu precies bedoelt, in overleg kunnen wij alle details vooraf bespreken en we hebben de tijd om oplossingen te bedenken om jouw wensen op de mooiste manier weer te geven.

Werkwijze

1. Introductie en intake

Vrijblijvend en kosteloos intake gesprek over uw bouwplan. Wij proberen op basis van dit gesprek een inventarisatie te maken van uw specifieke wensen en het beschikbare budget voor uw bouwplan.

2. offerte configuratie/ontwerp

We zullen op basis van de verstrekt informatie, de werkopname en gemaakte foto’s u een vrijblijvende prijsopgave te doen voor het maken van een configuratie: een zeer realistische en gedetailleerde weergave van het bouwplan.

3. ontwerp

Bij het maken van een ontwerp houden wij niet alleen rekening met uw wensen en budget. Wij proberen door onze kennis zoveel mogelijk modulair te ontwerpen: hierbij wordt rekening gehouden met zo betaalbaar mogelijk omgaan met de keuze’s van bouwmaterialen en toe te passen constructies.

4. offerte bouwkosten

Indien de ontwerp volledig overeenkomt met uw wensen zullen wij een kosteloze en vrijblijvende offerte aanbieden voor de realisatie van het gemaakte ontwerp.

5. opdracht bouwen

Bij gunning van de bouwopdracht kunnen wij een korting naar rato geven op de reeds in opdracht gegeven werkzaamheden voor de configuratie van uw bouwplan.

6. uitwerken bouwplan

Indien u opdracht geeft voor de uitvoering van de bouwplannen, zullen wij een werkvoorbereiding doen op basis van de gemaakte ontwerpen. E- en W- installaties, werktekeningen staalconstructies en zelfs tegelpatronen bieden wij ter goedkeuring aan bij onze opdrachtgevers. Deze werktekeningen verzorgen wij voor een efficiente uitvoering, maar ook als controlemiddel voor u om misverstanden tijdens de bouw te voorkomen.

Door het maken van pakketprijzen ontwerp & bouw heeft u het voordeel te kunnen besparen op architect- en/of ontwerpkosten. Bouwbegeleiding en architectkosten zijn dan niet meer noodzakelijk. U heeft 1 aanspreekpunt voor de beide discipline’s ontwerp & bouw.